سبد خرید
0

No products in the cart.

Return To Shop
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

۷۶۳۴۵۲۳0513

با ما در تمـاس باشـید

تفاوت سی پی یو Intel و Amd

زمان مطالعه8 دقیقه

تفاوت‎‌های سی پی یو Intel و Amd
تاریخ انتشار : 10 دی 1402تعداد بازدید : 135 دسته بندی : آموزشی
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

یکی از مهم‌ترین قطعات کامپیوتر بخش CPU یا پردازنده مرکزی است که باعث می‌شود تا سیستم به خوبی بتواند از وظایف محوله برآید. هر چه قدرت سی پی یو بالاتر باشد، توان پردازشی بیشتری دارد لذا افرادی که برای انجام کارهای سنگین به دنبال خرید یک سیستم مناسب هستند، باید به قدرت CPU دستگاه توجه داشته باشند. انتخاب سی پی یو از میان دو کمپانی اینتل و ای ام دی امکان پذیر است لذا در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تفاوت‌ سی پی یو Intel و Amd بپردازیم.

اهمیت انتخاب CPU مناسب

با توجه به اینکه CPU به عنوان پردازنده مرکزی سیستم کامپیوتر و لپ تاپ محسوب می‌شود، خریداران در هنگام انتخاب یک سیستم مناسب باید به قدرت آن توجه داشته باشند. دو شرکت intel و AMD به عنوان بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده پردازنده مرکزی محسوب می‌شوند که محصولات خود را با تنوع بالایی به بازار عرضه می‌کنند. رقابت نفس گیر میان این دو کمپانی باعث شده است تا انتخاب برای افراد دشوار باشد.

هر کدام از شرکت‌های تولیدکننده CPU سعی کرده‌اند تا محصولات خود را به شکل رقابتی وارد بازار کنند. کمپانی اینتل و ای ام دی دارای محصولات متنوعی هستند که هر کدام ویژگی، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌های سی پی یو AMD و اینتل می‌پردازیم.

آشنایی با برند AMD

سی پی یو Amd

کمپانی AMD یکی از کمپانی‌های معروف در زمینه تولید انواع پردازنده مرکزی برای دسکتاپ، لپ تاپ و سرورهاست. این کمپانی فعالیت رسمی خود را از سال 1369 میلادی در زمینه تولید انواع CPU آغاز کرد. فعالیت ضعیف این کمپانی در ابتدای امر باعث شد تا بسیاری از استفاده کنندگان به دنبال خرید سی پی یو اینتل باشند. تغییرات ساختاری صورت گرفته از سال 2017 باعث شده تا کمپانی AMD با رونمایی از پردازنده‌های جدید خود یعنی رایزن، نظر بسیاری از افراد حرفه‌ای را به خود جلب کند.

رنگ قرمز لوگوی ای ام دی باعث شد تا بسیاری از طرفداران این برند، شرکت AMD را با نام تیم قرمز بشناسند. در حال حاضر تنوع سی پی یوهای این شرکت بسیار افزایش یافته است که به دلیل داشتن قدرت بالا، مورد توجه افراد حرفه‌ای قرار گرفته است.

آشنایی با برند INTEL

برند اینتل نیز به عنوان یک برند قدرتمند تولیدکننده پردازنده مرکزی در جهان است که فعالیت رسمی خود را از سال 1968 میلادی آغاز کرد. این شرکت توسط رابرت نویس تاسیس و راه اندازی شد. شرکت اینتل برخلاف AMD از همان ابتدای امر با تولید محصولات قدرتمند توانست در میان استفاده کنندگان به محبوبیت خاصی برسد. پردازنده‌های سری Core این شرکت در میان سایر محصولات تولید شده از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

سی پی یوهای تولید شده intel برای سیستم‌های خانگی، اداری، گیمینگ، حرفه‌ای و… مناسب هستند. بسیاری از فعالان این حوزه، شرکت Intel را به دلیل رنگ لوگوی آبی آن می‌شناسند. در حال حاضر محصولات برند Intel بسیار متنوع هستند تا خریداران متناسب با نیاز خود بتوانند بهترین قطعات را خریداری کنند.

شناخت تفاوت‎‌های سی پی یو Intel و Amd

همان‌طور که می‌دانید، این دو کمپانی در حال حاضر رقابت بسیار تنگاتنگی با یکدیگر در تولید محصولات متنوع دارند. ساختار سی پی یو را می‌توان از لحاظ قدرت، معماری پردازنده، گرما، اورکلاک و سهم بازار مورد بررسی قرار دارد. در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌های این دو کمپانی در تولید سی پی یو می‌پردازیم:

تفاوت‎‌های سی پی یو Intel و Amd

• مقایسه سی پی یوهای اینتل و AMD از لحاظ معماری

یکی از مهم‌ترین و واضح‌ترین تفاوت‌های دو کمپانی در تولید پردازنده مرکزی، مرتبط با معماری پردازنده است. اینتل در تولید محصولات خود از معماری X86 استفاده می‌کند، در حالی که محصولات تولید شده AMD دارای معماری X86-64 هستند. معماری X86 مبتنی بر پردازنده‌های 32 بیت است که در ابتدای سال 1980 توسط کمپانی اینتل معرفی شد. از مهم‌ترین پردازنده‌های تولید شده در این زمینه می‌توان به پردازنده‌های Core و Pentium اشاره کرد.

در مقابل، کمپانی AMD با توجه به تغییرات خود که در سال 2003 بر روی محصولات جدیدش اعمال کرد، پردازنده AMD64 را بر پایه 64 بیتی بودن به بازار عرضه کرد. این معماری باعث می‌شود تا پردازنده بتواند از حافظه بیشتری بهره ببرد. همچنین 64 بیتی بودن پردازنده باعث افزایش امنیت قطعه می‌شود چرا که رمزنگاری نسل جدید بسیار حرفه‌ای‌تر از گذشته است. یکی از دلایل اصلی متفاوت بودن معماری پردازنده‌های ساخته شده، به دلیل متفاوت بودن اهداف هر شرکت در توسعه فعایت‌های خود است.

• مقایسه سی پی یوهای اینتل و AMD از لحاظ تولید گرما

یکی دیگر از ابعاد مقایسه‌ای، بحث تولید گرما است. برند ای ام دی در دهه‌های اخیر با ایجاد تغییرات مثبت توانسته است تولید گرمای پردازنده را به کمترین میزان خود برساند. یکی از مهم‌ترین دلایل این کار، وجود معماری پیشرفته در پردازنده‌های AMD است. به عنوان نمونه پردازنده رایزن که دارای معماری Zen3 است، به گونه‌ای ساخته شده است که باعث کاهش تولید گرما می‌شود.

با توجه به سنتی بودن معماری پردازنده intel، تولید گرما در این پردازنده‌ها بیشتر است. در مجموع از لحاظ تولید گرما می‌توان گفت که عوامل زیادی بر روی این امر تاثیرگذار هستند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به سرعت پردازش، تعداد هسته، فرکانس ولتاژ، مصرف برق و… اشاره کرد. خریداران ضمن توجه به ویژگی‌های فنی و ساختار معماری پردازنده، باید به گرمای تولید شده CPU نیز توجه داشته باشند تا بتوانند بهترین محصول را خریداری کنند.

• مقایسه سی پی یو اینتل و AMD از لحاظ اورکلاک

اورکلاک یک اصطلاح رایج در میان افراد حرفه‌ای است که به معنای افزایش سرعت و فرکانس قطعه سخت افزاری است. افراد با اورکلاک کردن پردازنده می‌توانند از سرعت و پردازش بیشتری در سیستم خود برخوردار شوند. در مقایسه میان دو کمپانی تولیدکننده پردازنده، سی پی یوهای AMD قابلیت اورکلاک بهتری دارند.

در معماری پردازنده‌های AMD، وجود فناوری Precision Boost 2 و XFR2 باعث شده است تا افراد بتوانند کنترل بهتری بر روی سرعت و فرکانس سی پی یو داشته باشند. این قابلیت و فناوری به افراد این امکان را می‌دهد که متناسب با نیاز خود بتوانند تنظیمات حرفه‌ای را بر روی پردازنده اعمال کنند. از سوی دیگر CPU‌های اینتل نیز از فناوری اورکلاک پشتیبانی می‌کنند لذا استفاده کنندگان با داشتن سیستم خنک کننده قوی، می‌توانند پردازنده را به بالاترین حد توان خود برسانند.

• سهم بازار سی پی یو اینتل و AMD

تغییرات صورت گرفته در معماری سی پی یوهای نسل جدید AMD باعث شده است تا محصولات این کمپانی مورد توجه بسیاری از علاقه‌مندان حرفه‌ای به سیستم‌های قدرتمند قرار بگیرد. اما در سال 2021 شرکت اینتل با ارائه پردازنده‌های سری Alder Lake، موفق شد تا سهم خود را در این بازار افزایش دهد. طبق آمارهای منتشر شده در این زمینه، می‌توان گفت که شرکت اینتل بیش از 50 درصد بازار سی پی یوهای دسکتاپ را تشکیل می‌دهد.

همچنین آمارهای رسمی منتشر شده بیانگر این است که سهم پردازنده‌های لپ تاپ در سال 2022، از شرکت اینتل حدود 75 درصد و از شرکت AMD حدود 25 درصد بوده است. با وجود اینکه AMD پردازنده‌های خود را یک نسل ارتقا داده است اما همچنان نتوانسته است سهم بازار زیادی را نسبت به رقیب اصلی خود یعنی اینتل کسب کند.

همواره رقابت میان این دو کمپانی باعث شده است تا تغییرات صورت گرفته به نفع خریداران و استفاده کنندگان باشد. باید دید که در آینده کدام یک از شرکت‌های تولیدکننده CPU می‌توانند با ایجاد تغییرات مثبت و قیمت رقابتی، سهم بازار خود را افزایش دهند.

سی پی یو Intel و Amd

بهترین پرازنده برای گیمینگ و اجرای بازی

در بحث بازی‌های گرافیکی، علاوه بر سی پی یو، گرافیک نیز بسیار مؤثر است. در این میان بهترین پردازنده‌های اینتل برای گیمینگ سی پی یوهای Core i5 و Core i7 هستند. کمپانی AMD نیز سی پی یوهای فوق‌العاده جدیدی تولید کرده است که مناسب بازی هستند. از بهترین سی پی یوهای این برند می‌توان به رایزن 5 و رایزن 7 اشاره کرد. پردازنده‌های برند AMD دارای حافظه کش 3DV هستند که برای انجام بازی‌های سنگین مناسب‌تر به نظر می‌رسند.

بهترین پردازنده برای برنامه نویسی

حجم کدها در برنامه نویسی بسیار تعیین کننده است لذا افرادی که دارای حرفه برنامه نویسی هستند برای داشتن یک پردازنده مناسب می‌توانند از برند اینتل از نسل Core i3، یک پردازنده مناسب را انتخاب کنند. در این بین برند AMD نیز دارای پردازنده‌های زیادی است که انتخاب رایزن 3 می‌تواند به عنوان یک انتخاب هوشمندانه محسوب شود.

بهترین پردازنده برای کارهای گرافیکی

کارهای گرافیکی به عنوان کارهای سنگین محسوب می‌شوند که نیاز به پردازنده‌های قدرتمند دارند. بهترین پردازنده‌های اینتل و ای ام دی برای این کار، سری Core i9 و رایزن 9 هستند. افراد با پرداخت هزینه بیشتر می‌توانند این پردازنده‌ها را با خیال راحت خریداری کرده و از آنها استفاده کنند.

جمع بندی

سی پی یو به عنوان پردازنده مرکزی سیستم رایانه و لپ تاپ محسوب می‌شود که انتخاب بهترین آن دارای اهمیت است. دو کمپانی AMD و Intel که به عنوان رقبای هم محسوب می‌شوند، در دهه‌های اخیر با تولید محصولات متنوع سعی کرده‌اند تا سهم بازار بیشتری را به خود اختصاص دهند. در این مقاله به تفاوت سی پی یو Intel و AMD پرداخته شده است.

در صورتی که بخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کرده و در صورت نیاز، بهترین محصولات را خریداری کنید، می‌توانید به وب سایت فروشگاه آی تی کاشفی سر زده و از بخش مشاوره رایگان، راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

سوالات متداول

سثبسثب یبلبل
بشسکبدکسشخبیدکخسشدبکخکسیتکتبسکخبتگسخیجبتکسخیتکبخسبکمسنتبکخ
بشسکبدکسشخبیدکخسشدبکخکسیتکتبسکخبتگسخیجبتکسخیتکبخسبکمسنتبکخ
دیدگاه کاربران
3 دیدگاه
  • افشین میرزایی 16 دی 1402 / 11:17

    من همیشه تو فکر بودم که اینتل یه قدم جلوتره، ولی با خوندن این مقاله تفاوت سی پی یو Intel و Amd فهمیدم که AMD هم کلی ویژگی خفن داره. بحث معماری 64 بیتی AMD خیلی به دلم نشست. و دیدم AMD برای کارهای گرافیکی که من می‌خوام انجام بدم، گزینه بهتریه.

  • احسان 23 دی 1402 / 11:55

    سلام ببخشید برای کارهای گرافیکی و رندرینگ سنگین با افترافکت و سینمافوردی و کارهای سه بعدی و کمی برنامه نویسی چه سی پی یویی پیشنهاد میکنید؟

    • itkashefi 23 دی 1402 / 14:42

      باسلام
      سی پی یوی core i7 نسل 11 و core i9 با سوکت 2066 رو من بهتون پیشنهاد میکنم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول