سبد خرید
0

No products in the cart.

Return To Shop
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

۷۶۳۴۵۲۳0513

با ما در تمـاس باشـید

روش‌های کاهش دمای لپ تاپ

زمان مطالعه8 دقیقه

تاریخ انتشار : 8 بهمن 1402تعداد بازدید : 104 دسته بندی : آموزشی
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

یکی از اصلی‌ترین راه‌های افزایش طول عمر لپ تاپ، کنترل دمای قطعات داخلی لپ تاپ است. خنک نگه داشتن قطعات داخلی لپ تاپ باعث افزایش سلامت قطعات می‌شود لذا در این مقاله قصد داریم تا به روش‌های کاهش دمای لپ تاپ بپردازیم. لپ تاپ‌های امروزی به دلیل داشتن سخت افزار پیشرفته، کاربردهای متنوعی دارند. ساختار و فشردگی این محصولات به گونه‌ای هستند که در فضای کم در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند که این امر باعث داغ شدن بیش از اندازه لپ تاپ می‌شود. در صورتی که دارای لپ تاپ هستید و می‌خواهید با شیوه‌های کاهش دمای قطعات داخلی آن آشنا شوید، کافی است تا پایان همراه ما باشید.

روش‌های کاهش دمای لپ تاپ

آشنایی با راه‌های کاهش دمای لپ تاپ

همان‌طور که در مقدمه به آن اشاره شد، ساختار لپ تاپ‌ها به گونه‌ای هستند که قطعات داخلی به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این امر باعث ایجاد گرمای داخلی زیاد در هنگام استفاده طولانی مدت و سنگین می‌شود. ترفندهایی در این زمینه وجود دارند که کاربران با رعایت کردن آنها می‌توانند دمای لپ تاپ را تا حدود زیادی کاهش دهند.

در این بخش قصد داریم تا به راهکارهایی بپردازیم که افراد با رعایت کردن آنها، می‌توانند به آسانی، گرمای داخل لپ تاپ را کاهش داده و طول عمر محصول خریداری شده را افزایش دهند:

1. قرار دادن لپ تاپ در یک سطح صاف

به عنوان اولین مورد در این زمینه می‌توان گفت که قرارگیری لپ تاپ در یک سطح صاف باعث کاهش دمای داخلی آن می‌شود. در طراحی بسیاری از لپ تاپ‌های امروزی، خروجی فن در بخش پایین لپ تاپ تعبیه شده است. در صورت قرارگیری این محصول بر روی فرش، بالش، پتو و…، جریان هوا به راحتی از لپ تاپ خارج نمی‌شود که این امر باعث کاهش روند خنک شدن لپ تاپ می‌شود.

برای رفع این مشکل، کاربران کافی است که لپ تاپ را بر روی یک سطح صاف قرار دهند تا بتوانند این مشکل را حل کنند. قرارگیری لپ تاپ در یک سطح صاف و محکم باعث حرکت هوای ورودی و خروجی به بهترین شکل می‌شود. همچنین افراد بهتر است لپ تاپ را در یک محیط خیلی گرم قرار ندهند چرا که این کار منجر به گرم شدن قطعات داخلی می‌شود.

2. استفاده از کول پد

یکی از لوازم جانبی لپ تاپ، کول پد است که به عنوان یک وسیله خارجی، به روند خنک شدن لپ‌ تاپ کمک می‌کند. یکی از مهم‌ترین نکات کلیدی در این زمینه این است که افراد قبل از تهیه کول پد، نسبت به منافذ ورود و خروج لپ تاپ خود اطلاع پیدا کنند تا بتوانند متناسب با نیاز محصول خود، بهترین کول پد را خریداری کنند. استفاده از کول پد در روزهای گرم سال می‌تواند روند جریان هوا را بهبود ببخشد که این امر در نهایت باعث کاهش دمای داخلی لپ تاپ می‌شود.

عدم تابش مستقیم آفتاب به لپ تاپ

3. عدم تابش مستقیم آفتاب به لپ تاپ

یکی دیگر از شیوه‌های اصولی پایین آوردن دمای لپ تاپ، دور نگه داشتن لپ تاپ از تابش مستقیم اشعه خورشید است. در برخی از مواقع، لوکیشن افراد به گونه‌ای است که لپ تاپ مستقیم در معرض نور خورشید قرار دارد. این امر باعث می‌شود تا دمای لپ تاپ در حین استفاده به بالاترین میزان خود برسد. لذا کسانی که می‌خواهند در این شرایط از لپ تاپ استفاده کنند، بهتر است محل قرارگیری لپ تاپ را تغییر دهند تا گرمای خورشید باعث آسیب رساندن به قطعات داخلی نشود.

4. تمیز کردن فن‌های لپ تاپ

استفاده طولانی مدت از لپ تاپ باعث افزایش گرد و غبار در بخش فن‌ می‌شود که این امر می‌تواند باعث تداخل در عملکرد این قطعات شود. یکی از راه‌های مطمئن برای تمیز کردن فن‌های لپ تاپ، استفاده از خدمات مراکز مجاز تعمیر لپ تاپ است. کاربران در صورتی که قصد تمیز کردن فن لپ تاپ را دارند، می‌توانند از طریق شکاف‌های CD/DVD و دیگر منافذ موجود بر روی لپ تاپ، گرد و غبار را پاکسازی کنند. این امر باعث بهینه شدن عملکرد فن‌ شده که در نهایت عملکرد صحیح فن لپ تاپ، می‌تواند دمای داخلی دستگاه را کاهش دهد.

5. عدم سازگاری نرم افزار و سخت افزار

یکی از دلایل جدی ایجاد دمای بالا در لپ تاپ، عدم سازگاری نرم افزار و سخت افزار است. به طور مثال افرادی که از لپ تاپ‌های قدیمی استفاده می‌کنند، نباید نرم افزارهایی را بر روی لپ تاپ نصب کنند که نیاز به سیستم عامل قوی و باکیفیت دارد. سخت افزارهای قدیمی توان اجرای موارد پایه‌ای را دارند و در صورت نصب نرم افزارهای سنگین، باعث ایجاد دمای بالا در بخش داخلی لپ تاپ می‌شوند.
دلیل این امر فعالیت بیش از اندازه CPU برای بهبود عملکرد نرم افزارهای اجرا شده است که علاوه بر گرم شدن لپ تاپ، باعث کاهش طول عمر باتری دستگاه نیز می‌شود.

بررسی تنظیمات بایوس BIOS

6. بررسی تنظیمات بایوس BIOS

علاوه بر راهکارهای پیشنهادی، بررسی تنظیمات بایوس لپ تاپ نیز می‌تواند منجر به بهبود عملکرد سخت افزار و کاهش دمای داخلی لپ تاپ شود. یکی از عوامل ایجاد دمای بالا در لپ تاپ، وجود مشکلات مختلف در بخش بایوس است. بررسی تنظیمات بایوس و بروزرسانی آن تا حدود زیادی می‌تواند از ایجاد گرمای زیاد در لپ تاپ جلوگیری کند.
افرادی که در این زمینه تخصص کافی را ندارند، بهتر است برای بروزرسانی بایوس لپ تاپ، به مراکز معتبر مراجعه کنند. بروزرسانی اشتباه فایل‌های بایوس ممکن است منجر به تشدید مشکلات سخت افزاری شود.

7. حل مشکل سیستم خنک کننده

لپ تاپ‌های امروزی برای خنک شدن نیاز به فن‌های باکیفیت و حرفه‌ای دارند. گاهی اوقات به دلیل غیرفعال یا خراب شدن فن دستگاه، لپ تاپ پس از مدت کوتاهی به دمای بالا می‌رسد. افراد برای تشخیص این مشکل می‌توانند به صدای فن لپ تاپ توجه داشته باشند. نرسیدن صدا، به معنای ایجاد مشکل مهم در بخش فن است که در این هنگام کاربران باید لپ تاپ خود را به نمایندگی معتبر ارجاع دهند. در صورتی که لپ تاپ برای مدت 1 الی 2 ماه در این شرایط کار کند، به شدت آسیب خواهد دید. همچنین شنیدن صدای متفرقه در هنگام کار کردن فن دستگاه، به معنای فرسوده بودن فن است که در این حالت نیز باید فن در سریع‌ترین زمان ممکن تعویض شود.

حل مشکل سیستم خنک کننده لپ تاپ

8. مدیریت و بستن برنامه‌های اضافه

برای کاهش گرمای بیش از اندازه لپ تاپ، بستن برنامه اضافه و بدون کاربرد، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. افراد با استفاده از قابلیت تسک منیجر می‌توانند برنامه‌های اضافی سیستم را ببندند. این امر باعث کاهش پردازش لپ تاپ شده که می‌تواند منجر به کاهش حرارت تولید شده شود. کاربران برای این امر کافی است با فشردن دکمه‌های Ctrl+Shift+Esc، پنجره تسک منیجر را باز کرده و از لیست، برنامه‌هایی که حافظه رم سیستم را بیش از اندازه اشغال می‌کنند را مورد بررسی قرار دهند. بستن کامل این برنامه‌ها می‌تواند به مرور زمان باعث کاهش دمای درونی دستگاه شود.

9. به کارگیری هارد SSD به جای HDD

هارد دیسک وظیفه نگهداری و ذخیره اطلاعات را بر عهده دارد. نسل جدید هاردهای موجود در بازار از نوع SSD است که به دلیل داشتن ساختار پیشرفته، برای قرارگیری در لپ تاپ مناسب است. هارد دیسک‌های قدیمی به دلیل داشتن ساختار مکانیکی و کارکرد دورانی، باعث ایجاد حرارت زیاد در محیط فشرده لپ تاپ می‌شوند. حرارت ایجاد شده از طریق هارد، باعث افزایش دمای لپ تاپ شده که این امر می‌تواند طول عمر قطعات داخلی را کاهش دهد.

کاربرانی که به دمای لپ تاپ خود اهمیت می‌دهند و همواره به دنبال کاهش دمای لپ تاپ هستند، می‌توانند از هاردهای نسل جدید استفاده کنند. به کارگیری هاردهای SSD علاوه بر کاهش دما، باعث بهبود عملکرد سرعت لپ تاپ می‌شود.

10. بهبود تنظیمات سیستم عامل

در سیستم عامل ویندوز، برخی از نرم افزارهای کاربردی تعبیه شده‌اند که باعث بهبود عملکرد سیستم عامل می‌شوند. به عنوان نمونه افراد در تنظیمات Power Plan می‌توانند گزینه بالانس را انتخاب کنند. انتخاب این گزینه به لپ تاپ کمک خواهد کرد که توان کمتری را برای اجرای برنامه‌ها در نظر بگیرد که این امر باعث کاهش گرمای تولید شده می‌شود.

11. استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ

کاربران با استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ می‌توانند به راحتی کنترل بهینه‌تری بر روی بخش سخت افزار و نرم افزار لپ تاپ خود داشته باشند. چک کردن دمای قطعه‌های مختلف نظیر پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و… باعث می‌شود تا در صورت بروز هر گونه مشکل، افراد بتوانند در کمترین زمان ممکن نسبت به آن واکنش مناسب نشان دهند. نرم افزارهای زیادی در زمینه کنترل سرعت فن لپ تاپ نیز تولید و عرضه شده است که تنظیم دقیق آن باعث بهبود قدرت فن دستگاه می‌شود.

جمع بندی

اگر از جمله افرادی هستید که همیشه از لپ تاپ استفاده می‌کنید، حتما با مشکل داغ شدن بیش از اندازه دستگاه برخورد کرده‌اید. دلایل زیادی برای افزایش دمای قطعات داخلی لپ تاپ وجود دارند که باعث داغ شدن بیش از اندازه دستگاه می‌شوند. عدم تطابق نرم افزار و سخت افزار، قرارگیری لپ تاپ در شرایط محیطی نادرست، خراب بودن فن دستگاه و… از جمله این دلایل هستند.

در این مقاله به تفصیل در مورد راه‌های کاهش دمای لپ تاپ مطالب جالب توجهی ارائه شده است. در صورتی که می‌خواهید به شکل اصولی، دمای لپ تاپ را کاهش دهید، بهتر است در صورت تمایل، به هر یک از ترفندهای بیان شده در این مقاله توجه داشته باشید تا در نهایت بتوانید مدیریت بهتری بر روی دمای داخلی لپ تاپ داشته باشید.

Rate this post
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول